Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení podzimu 2012 ve III.třídě

10. 11. 2011

Když jsme na jaře postoupili do III.třídy, vládla euforie a mnoho lidí říkalo, že mezi IV. a III. třídou není velký rozdíl. Ale myslím, že už podzim nám ukázal, že rozdíl tu je, a podstatný. Přeci jenom je zde víc hráčů, kteří umějí hrát fotbal a kádry mužstev jsou širší a kvalitnější. Začátek nám podle našich představ nevyšel, z prvních čtyř utkání jsme vydolovali pouhopouhý 1 bod. Bylo to zapříčiněno nedostatkem zkušeností a tím, že mnoho hráčů v té době mělo ještě dovolené. Nejlépe se nám vydařil prostředek sezóny, který odstartovalo vítězství v Okrouhlici a v němž jsme z 5 zápasů urvali 10 bodů. Poté bohužel přišla opět krize a další tři utkání jsme prohráli. Až teprve v posledním zápase hráči zabrali a vylepšili naši celkovou bodovou bilanci.

14 bodů po podzimu není žádná velká sláva, jsme sice na nesestupové příčce, ale vzhledem k vývoji v I.A a I.B třídě je možné, že budou sestupovat 3 týmy, a v tomto případě máme na sestupová místa náskok pouhého 1 bodu. Jako určitá výhoda se jeví fakt, že na jaře hrajeme 7 zápasů doma (a 6 venku) a kromě zápasu v Losenici, přivítáme všechna mužstva z 2.poloviny tabulky doma. Každopádně to bude tvrdý boj o záchranu a hráči k těmto zápasům musí přistoupit jako k zápasu s Dolním Městem.

Doufám, že hráči seberou dost morálky, aby nezanedbali zimní přípravu, která je nepopulární, ale bez fyzičky to nejde, protože většina našich fotbalistů toho kromě fyzičky nemá moc co fotbalového nabídnout. Takže přehrát soupeře fyzickou kondicí je to jediné, čím můžou mužstvu pomoct. Ale to si musí každý ve své hlavě srovnat sám.

Určitě během zimy dojde v kádru k nějakým změnám, ale budeme se snažit, aby byly co nejmenší a aby mužstvo do jarní části nastoupilo s minimálně stejnou (ale pokud možno větší) kvalitou než do podzimu. Říkat v této fázi konkrétní jména nebudu, zimní pauza je dlouhá a bude na to ještě dost času.

Fonouškům a hráčům přeji klidný závěr roku, bohatého Ježíška a šťastný Nový rok. Po něm se hráči sejdou k zimní přípravě a doufám, že účast bude taková, aby trenéři byli spokojeni. A na jaře, že všichni zabojujeme a III. třídu udržíme.

                                                                                         Martin Klofáč - předseda FK Česká Bělá

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář