Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení podzimní části

23. 11. 2014

Když na konci minulé sezóny skončil trenér Martin Ptáčník, brankář Zdeněk Rýdl odešel na hostování do Rozsochatce a naopak svá hostování neprodloužili nejlepší střelec David Bříza a zkušení hráči Radek Klement a Jirka Veselský, bylo možno čekat, že nás nečeká vůbec jednoduchý podzim. Za trenéra se nám do začátku soutěže nepodařilo najít náhradu, tak až na poslední chvíli z nouze převzal vedení bývalý hráč Karel Dvořák. Ten  v rámci svých možností během podzimu odvedl mnoho práce, za což mu patří velký dík, bohužel respekt hráčů vůči němu výrazně chyběl. Na brankářský post přišel na hostování ze Zbýšova Vašek Kozelka, ten se však ve druhém utkání zranil a většinu podzimu nám chyběl. Naštěstí nám po dobu jeho zranění vypomohl zkušený Jarda Holcman. Jinak tým posílil po zranění Lukáš Souček (i když i ten část podzimu kvůli zdravotním problémům chyběl), navrátilec Pavel Rosický, zkušený Roman Zeman (ten však odehrál jen 4 utkání) a na konci podzimu bývalý hráč Tonda Běhounek.

Začátek vyšel nad očekávání dobře, když jsme dokázali vyhrát ve Věžnici a i ve výrazně oslabené sestavě doma remízovat s Lípou B. Potom přišel domácí výbuch s Leštinou a nedohraný zápas s Chotěboří C. V dalším kole jsme podali dobrý výkon a odvezli si body z Pohledu, které jsme však opět ztratili doma s Borovou. V opakovaném zápase s Chotěboří jsme pouze remízovali a poté jsme dokázali vyhrát v Mírovce. To však bohužel byla poslední výhra a od té dob jsme získali už jen dva body za domácí remízy se Sobíňovem a Hněvkovicemi. A výkony v některých zápasech byly opravdu špatné.

Celkově jsme skončili na jedenáctém místě se 13 body (což je o 8 bodů méně než vloni a dokonce o 1 bod méně než v sestupové sezóně pře 3 lety. Vzhledem k tomu, že nevíme kolik týmů bude padat, je naše situace dost vážná. Na druhou stranu na osmé místo máme ztrátu pouze 2 body.

Čeká nás tedy hodně náročné jaro. Za vedení musím říct, že se budeme snažit soutěž rozhodně udržet za každou cenu, protože sestup by měl velmi neblahé důsledky. Teď je na hráčích, jak přistoupí k zimní přípravě. Na základě toho se pak rozhodne, jestli je možno soutěž udržet se stávajícím kádrem, nebo bude nutno posílit. A to se hráčům, kteří neprojeví dostatek snahy nemusí vyplatit. Tak pevně věřím, že zimní příprava bude úplně jiná než před rokem.

Jmenovitě hráče hodnotit nebudu, ale určitě je nutno vyzdvihnout přínos Luboše Sobotky, který v každém zápase bojuje naplno a měl by být příkladem i pro ostatní hráče. Bohužel najde se několik hráčů, kteří svůj talent nedokážou a možná ani nechtějí naplno rozvinout ve prospěch týmu. A další skupina, která by se možná i snažila, ale ten talent tak trochu chybí. Přesto si myslím, že 3, třída není zas až tak náročná soutěž a dá se uhrát i fyzičkou a tu je nutno získat v zimní přípravě.

Jednoznačným cílem pro jaro je záchrana a doufám, že všichni spojí své síly, abychom tohoto cíle dosáhli.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář