Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení podzimní části ročníku 2021 - 2022

Po dvou atypických sezónách, kdy se odehrála pouze podzimní část (a vloni pouze necelá) jsme nastoupili k další sezóně a rádi bychom věřili, že se vše vrátí k normálu. Ale ještě před začátkem sezóny došlo ke komplikaci, když měl vážný úraz trenér Petr Veselka a celý podzim strávil v nemocnici a rehabilitačním ústavu. Vedení mužstva se tedy provizorně ujali hráči Jarda Přibyl a Standa Harvalík, za což jsme jim všichni velmi vděčni. My jsme před sezónou omladili kádr, když skončil Zdeněk Pleva a už jen v nouzi vypomáhal Roman Hospodka, pouze ve dvou zápasech střídal Marek Pleskač. Naopak nás posílili tito hráči: Lukáš Görner (brankář 2006 z týmu starších žáků), Lukáš Dont (obránce), Prokop Kasal (útočník), Radim Janáček (obránce) a v průběhu sezóny Marek Pochtiol (záložník). Občas nastoupil i dorostenec Jakub Svoboda a jednou na  1-zápasový přestup ze Ždírce nad Doubravou Adam Dubský. 

První zápas jsme sehráli doma s Lipnicí nad Sázavou a díky nerozehranosti a těžkému terénu to bylo docela dlouho trápení a až na konci zápasu se nám podařilo zlomit odpor hostů a nakonec jsme jednoznačně vyhráli. Ke druhému utkání jsme odjeli do Koutů, kde naším soupeřem byla Ledeč nad Sázavou B. Díky mnoha důvodům nám chyběla řada hráčů a museli jsme se opravdu velmi snažit, abychom sestavu nějak slepili dohromady. O to příjemnější překvapení bylo, že i v tomto složení jsme dokázali odehrát dobrý zápas a přivézt všechny body. Poté následovala 3 domácí utkání a v nich jsme ve všech dokázali zvítězit a obzvlášť v posledním utkání proti Šmolovům jsme si dobře zastříleli. A protože i následující utkání v Nové Vsi u Světlé a doma s Dolním Městem jsme vyhráli, po 7 kolech jsme se vyhřívali na prvním místě tabulky s plným počtem 21 bodů. V dalším kole jsme hráli v Herálci s místním zkušeným týmem a tam přišla první těsná porážka. V dalším kole jsme se sešli k domácímu utkání s Kožlím v nejsilnější sestavě za celý podzim, hosté se ala bohužel nedostavili a utkání bylo kontumováno. Další utkání v Okrouhlici nám moc nevyšlo a odjeli jsme odtud s prázdnou. V dalším utkání nám přijela silná Věžnice a i tento zápas jsme v oslabené sestavě prohráli. V dalších dvou utkáních jsme ale zabrali a jak ze Starého Ranska, tak z domácího utkání s Dlouhou Vsí jsme si připsali po třech bodech. Podzimní část jsme zakončili předehrávkou prvního jarního kola v Dlouhé Vsi a tam jsme si připsali první letošní remízu.

Nakonec jsme skončili na výborném 2. místě tabulky se ziskem 31 bodů a ztrátou 1 bodu na vedoucí Věžnici. Zároveň máme náskok 1 bodu na třetí Herálec. Další týmy už jsou za námi o 7 a více bodů. V této fázi lze těžko říct, kolik mužstev bude postupovat a sestupovat. Soutěž má nejlépe rozehranou Věžnice a pokud u ní na jaře nedojde k nějakému kolapsu, tak myslím, že to s jejím kádrem uhraje. V podstatě jí postup můžeme zkomplikovat pouze my a Herálec. My jsme si žádné postupové cíle nedávali a naše postavení je pro většinu z nás příjemným překvapením. Je otázka co s úrovní OP udělaly 2 nedohrané sezóny a jestli my jsme šli kvalitativně nahoru nebo ostatní dolů. Já si myslím, že na obou alternativách bude část pravdy.  Boj o sestup bude také velmi zajímavý, ve druhé půlce tabulky dělí 7. od 14. týmu pouze 4 body.

 Ke kladům tohoto podzimu patří výkony obrany a brankářů. Ve 14 utkáních jsme dostali pouze 18 gólů a v tomto ukazateli jsme s velkým náskokem první. Je zajímavé, že z 18 gólů jsme 8 dostali z penalt (kopali jsme pouze 2) a že 8 gólů jsme dostali ve dvou utkáních (s Okrouhlicí a Věžnicí).  Tentokrát jsme na naše poměry dali i solidní počet gólů (42 ) a v tomto ohledu jsme skončili na 5-6. místě. Nejlepším střelcem se stal  Jirka Štefáček s 11 góly. 

Co se týká mládežnických mužstev, tak letos jsme kvůli počtu hráčů mohli žákovské týmy přihlásit opět pouze do okresních soutěží. Starší žáci hrají soutěž 7+1 a po podzimu jsou na pěkném 4. místě (z 11), ale na první místo mají ztrátu pouze 2 bodů a vzhledem k tomu, že na jaře by měli hrát i hráči, kteří v podzimní části dávají přednost hokeji, tak myslím, že  bychom mohli na jaře zabojovat o čelo tabulky. Mladší hráči hrají soutěž 5+1 a obsadili výborné 2 místo a také oni budou na jaře bojovat o čelo tabulky.  Za zmínku stojí, že na prvních dvou místech tabulky střelců jsou naši hráči Jakub Moučka a David Vacek.

Pokud tedy shrnu svůj dojem z tohoto podzimu, tak musím říct, že jsme opravdu velmi spokojen a doufám, že dlouhou zimní pauzu využijí jak dospělí, tak i děti k poctivému tréninku a na jaře budou pokračovat v kvalitních výkonech, kterými potěší fanoušky a v konečném důsledku určitě i sami sebe. 

Na závěr bych rád tradičně poděkoval všem hráčům  a funkcionářům, kteří se o fotbal u nás starají a popřál jim, ať si do konce roku od fotbalu pořádně odpočinou a naberou především psychické síly do jarní části.   Fotbalu zdar !!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář