Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení podzimní části 2016

4. 11. 2016

V minulé sezóně jsme celkem v pohodě skončili v lepší polovině tabulky. Kádr se prakticky nezměnil, pouze místo Tomáše Polreicha, který celý podzim nehrál, přišel ze Ždírce Martin Kolář. V průběhu sezóny nás ještě posílil dorostenec Martin Gron, který přišel z Havlíčkova Brodu. I proto jsem myslel, že se posuneme ještě o krůček dál a budeme hrát na čele. Bohužel ne úplně podařený konec minulé sezóny se přenesl i do podzimu a realita byla poněkud jiná. Přístup hráčů k tréninku ve většině případů nebyl nic moc a i absencí v zápasech bylo mnohem víc než v loňském úspěšném podzimu. Nakonec stačí porovnat loňská a letošní čísla.

Začátek ještě nebyl úplně špatný, sice jsme v Jeřišně prohráli, ale i v oslabené sestavě jsme byli celkově lepším mužstvem a jen dobře postavené  tyče zachránili domácí od porážky. V prvním domácím utkání jsme i přes ne úplně dobrý výkon jasně porazili Věžnice B. Ale potom už nám začal docházet dech a další 3 utkání jsme remízovali a především v utkáních ve Vísce a doma s Dolním Městem to byly remízy velmi šťastné, když jsme vyrovnávali až v úplném závěru. V Havlíčkově Borové to byla remíza zasloužená po docela nehezkém utkání. Potom následovala špatná série, kterou jsme zahájili jasnou domácí porážkou s Havlíčkovým Brodem C, pokračovali porážkou ve Hněvkovicích,  a zakončili v Leštině, kde jsme ale byli domácím vyrovnaným soupeřem, ač to nakonec nebylo nic platné. Suma sumárum, po odehraných 8 kolech jsme měli 6 bodů a pokud se nepletu, byli jsme v tabulce předposlední. Naštěstí v dalším utkání jsme se doma s Šlapanovem chytli a i přes nervózní výkon vyhráli. Další bod jsme si přivezli z Malče a doma vylepšili náš zisk výhrou nad Lípou B. Pod vlivem těchto výsledků jsme si věřili, že přivezeme body z Nové Vsi u Světlé. Tam se nám ale utkání vůbec nepovedlo a i přes převahu v poli jsme si přivezli těžkou porážku. Naštěstí poslední utkání podzimu nám vyšlo a doma jsme porazili Sobíňov. Nakonec jsme skončili na 9. místě tabulky se ziskem 16 bodů, což je v průběhu 5 sezón ve III. třídě mírně podprůměrný výsledek (průměr 17,2 bodu). V tabulce pravdy jsme na tom o trochu lépe, protože jsme doma hráli jen 6 utkání ze 13. Těžké v této fázi určit, kolik mužstev bude sestupovat, ale vzhledem k počtu týmů z okresu v I.B třídě bude úspěch, pokud to budou pouze dvě. V případě, že by sestupovala 3 mužstva, tak to by byl na jaře docela mazec. Tabulka je velmi vyrovnaná a s vyjímkou Havlíčkova Brodu C a Hněvkovic je zbývající dvanáctka mužstev seřazena v rozmezí 8 bodů.

Takže jaro bude dost složité. Doufám, že se po zranění vrátí Lukáš Souček a po pauze Tomáš Polreich a zvýší konkurenci v týmu. Ale teď je ještě předčasné říkat, jestli v týmu nastanou nějaké změny. Já bych samozřejmě byl rád, aby byly co nejmenší, ale člověk míní a čas mění. Jinak nám s vyjímkou 3 zápasů (Havlíčkův Brod C, Leština B a Nová Ves u Světlé), ve kterých jsme dohromady inkasovali 14 gólů docela dobře fungovala obrana a nakonec jsme se 23 góly skončili na 4. místě. Opět tradičně horší to bylo se střílením gólů, těch jsme dali 24 a to stačilo pouze na 9. místo. Nejlepšími střelci se stala trojice Luboš Sobotka, Marek Pleskač a Martin Gron se 4 góly, což ve 13 zápasech není nic moc (i když žádný z nich všechny zápasy neodehrál). Ač to nedělám rád, protože mi to připomíná házení hrachu na zeď, opět budu na hráče apelovat, ať nepodcení zimní přípravu, na jaře to budeme velmi potřebovat.

Teď bych se ještě rád zamyslel nad situací v naší soutěži. V čele je celkem suverénně Havlíčkův Brod C a na něj nikdo momentálně nemá. Z toho vyplývá, že  pokud bude chtít postoupit (a to asi bude), tak postoupí. Nevěřím, že druhé místo bude letos postupové, pokud by z I.B třídy nikdo nesestoupil, tak to by byl malý zázrak. Hněvkovice tak sice zřejmě budou druhé, ale co se týče postupu, tak na 90% stejně budou mít smůlu. Dál se to už bude hodně mlet a každá delší série bude míchat pořadím.

Na závěr bych rád poděkoval všem hráčům a funkcionářům, kteří se o fotbal u nás starají a popřál jim, ať si do konce roku od fotbalu pořádně odpočinou a naberou především psychické síly do jarní části.   Fotbalu zdar !!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář