Jdi na obsah Jdi na menu
 


Herálec B jsme zdolali až po tuhém boji

7. 9. 2013

K utkání už jsme oproti minulému zápasu nastoupili s Petrem Bencem, který si odkroutil disciplinární trest, Pepou Tomou a uzdravenými Michalem Pechou, Martinem Šumpichem a Martinem Ptáčníkem. Hosté, kteří měli po 4 kolech 0 bodů a k minulému kolu nenastoupili kvůli traktoriádě, přijeli pouze v 11, z toho 3 byli v dorosteneckém věku. Přesto už od úvodních minut naznačovali, že svojí kůži zde nenachají lacino a kladli překvapivě tuhý odpor. K tomu jsme jim pomáhali i my nepřesností přihrávek a tak nás zejména v prvním poločase ve středu zálohy přehrávali. Tato jejich převaha byla pouze platonická a končila u hranice naší šestnáctky. Šance jsme si vytvářeli spíše my, v jedné z nich naší střelu vykopával hostující brankář na tyč. Jinak se hrálo spíš mezi šestnáctkami. První gól jsme vstřelili my, když Martin Klimeš našel centrem Davida Břízu a ten se trefil přesně k tyči. Ani tento gól nepřinesl našim hráčům uklidnění a stále předváděli nepřesnou hru. A tak přišel trest, když v rohu šestnáctky fauloval Pepa Toma hostujícího hráče a Tomáš Tecl (bratr plzeňského hráče Standy Tecla) penaltu bezpečně proměnil.

Po přestávce došlo po několika střídáních k oživení naší hry a i když nepřesností bylo stále dost, začali jsme stupňovat tlak na branku hostů. Ale ve finální fázi jsme se nedokázali dlouho prosadit. Až Radek Klement ukončil naše trápení vydařenou střelou z hranice šestnáctky. Hosté se sice ještě snažili s výsledkem něco udělat, ale na to jim chyběla v útočné fázi kvalita a tak v nastaveném čase uzavřel skóre Petr Benc, který vrátil do sítě střelu vyraženou hostujícím gólmanem.

Trenér Petr Veselka: "Jsem spokojen pouze s výsledkem a zhruba s pětadvaceti minutami hry ve druhém poločase. Hráči k zápasu špatně přistoupili už od začátku, mysleli si, že se poslední Herálec porazí sám. Jak chybí úcta k soupeři, tak je to vždy špatně. Chyběla nám fotbalová šťáva, naštěstí jsme zápas zlomili povedenou střelou Radka Klementa. Horší je, že jsme v zápase přišli o Martina Ptáčníka (natržený mezižeberní sval) a Tomáše Polreicha (natržený lýtkový sval), přibyli tak na marodku k Lukáši Součkovi (plastika křížového vazu) a Romanu Hospodkovi (natržený lýtkový sval)."

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář