Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhý tým tabulky z Hněvkovic jsme doma porazili

6. 5. 2017

K utkání s druhým týmem tabulky jsme nastoupili bez Vládi Pleskače a Petra Rakušana. Hrálo se opět na dost podmáčeném hřišti, které asi bylo trochu lepší než před čtrnácti dny s Borovou, ale stejně nic moc.

Od začátku se hrál docela vyrovnaný fotbal a na první šanci jsme si docela počkali, ale byla dost velká, když Marek Pleskač našel před brankou osamoceného Martina Pátka, tomu ale zpracování úplně nevyšlo a pak jen trefil brankáře, který mu stačil zmenšit úhel. Poté se osmělili i hosté a předvedli pěknou kombinaci, kterou ale zakončili střelou z voleje doprostřed brány, kde byl náš brankář. I dále se pokračovalo ve svižném tempu a další velkou šanci měl Martin Pátek, ale jeho střelu zblízka do horního růžku zázračně vyškrábnul gólman Hněvkovic. Hosté v prvním poločase hrozili hlavně ze standartek, ale naše obrana fungovala spolehlivě a do žádné větší šance je nepustila.

Po poločase jsme ještě přidali a vytvořili si mnoho šancí, ale dlouho nám to tam nemohlo padnout. Ve dvou šancích neuspěl Radek Klement, Martin Šumpich z úhlu trefil pouze horní stranu břevna a neuspěl ani dobře hrající Jakub Tlustý. První gól se nám tak podařilo dát až v 72. minutě, když střídající Jirka Štefáček chladnokrevně obešel brankáře a do prázdné brány otevřel skóre. Potom se hosté snažili ještě s výsledkem něco udělat a nám se tím vepředu otevíralo více prostoru. Do šancí se dostali opět Jirka Štefáček , Jakub Tlustý a Zdeněk Benc, ale neuspěli. Při další šanci byl faulován Martin Šumpich a ačkoliv k faulu došlo ve vápně, rozhodčí alibisticky posunul faul až za hranici a tak se místo penalty kopal pouze přímý volný kop. Jirka Štefáček z něho pěknou střelou prověřil dobře chytajícího brankáře Hněvkovic, ale ten jeho střelu pod břevno vyrazil. Zvýšení tak přišlo až tři minuty před koncem, když Jakub Tlustý na levé straně obešel dva hráče a trefil se přesně k tyči. Potom jsme bohužel trochu podlehli dojmu, že už je hotovo a po nedůslednosti obrany a takové nemastné střele hosté se štěstím snížili. A tak bylo o drama až do konce postaráno. Ale Hněvkovice si až na pár závarů větší šanci nevytvořili a naopak do prázdné brány mohl z půlky navýšit vedení Lukáš Souček, ale těsně netrefil. A tak jsme získali velmi cenné vítězství nad týmem, který jsme už několik let neporazili.

​Hodnocení vedoucího mužstva: ​Dnešní vítězství mě velmi těší a i výkon se mi tentokrát líbil. Pokud bych mě přeci jenom něco vytknout, tak snad jedině, že jsme těch gólů měli dát víc a dříve. A pak tu zbytečně inkasovanou branku. Jinak to byl solidní výkon a dalo se na to koukat. Je dobře, že jsme v tabulce opět trochu poskočili směrem nahoru. Za týden hrajeme opět doma a hostíme Leštinu B a pokud zopakujeme dnešní výkon, tak doufám, že budeme opět plně bodovat a pak už bude naše situace velmi dobrá. A snad už konečně bude hřiště v lepším stavu, aby se na něm dal hrát ještě techničtější fotbal. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář