Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhý poločas rozhodl o vítězství s Lípou B

3. 11. 2018

Poslední podzimní utkání se hrálo za lepšího počasí než bylo minulý týden ve Veselém Žďáru, trávník byl však po nočním dešti promáčený a místy byly i kaluže. My jsme nastoupili bez Romana Hospodky a Jakuba Kasala.

Začátek zápasu nám moc nevyšel a hosté byli v první polovině prvního poločasu lepší. Vytvořili si i několik šancí a dali i gól, naštěstí pro nás z ofsajdu. Postupem času jsme se i my dostávali do hry. Ve velké šanci se na malém vápně ocitl Martin Klimeš, ale místo zakončení zbytečně a nepřesně hledal spoluhráče. Po chybě obránce mohl jít sám na bránu Martin Pátek, ale nejlepší okamžik pro zakončení prováhal. Na druhé straně ohrozil naší bránu z přímého kopu bývalý hráč Slavie Radek Sláma, ale jeho střelu Pavel Losenický vyboxoval. I když ke konci poločasu jsme již měli o něco více ze hry, další šance už nepřišly a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu přišel do útoku Jirka Štefáček a naši hru to rozhýbalo. Ale počáteční tlak k brance nevedl a naopak mohla udeřit Lípa, ale i druhý a tentokráte ještě nebezpečnější přímý kop Radka Slámy opět vyrazil náš brankář. Poté jsme se konečně prosadili my, když po pěkné akci po pravé straně našel Jirka Štefáček přihrávkou Marka Pleskače a ten střelou na bližší tyč otevřel skóre. Tato branka nás uklidnila a dá se říct, že od té doby jsme byli na hřišti jednoznačně lepší. Po další pěkné akci na jeden dotyk střílel Lukáš Souček těsně nad bránu. Po dalších 15 minutách přidal svůj druhý gól Marek Pleskač, když po vyražené střele lobem přehodil brankáře Lípy. A zanedlouho přidal třetí gól Jirka Štefáček, který se prosadil křížnou střelou na vzdálenější tyč. A stejný hráč korunoval svůj vydařený výkon podobnou střelou po míči, který vyrazil brankář. Ke konci zápasu jsme vystřídali a bez větších problémů dovedli zápas k vítěznému konci.

Hodnocení vedoucího mužstva: Jsem rád, že jsme poslední zápas podzimu zvládli, ono se pak ta sezóna lépe hodnotí ( a určitě i na rozlučce je lepší nálada ). Ale jako už po několikáté nebyl první poločas nic moc. Na druhou stranu musím ocenit, že se kluci ve druhém poločase zvedli a i na těžkém terénu podali solidní výkon. Nakonec jsme zakončili podzim se 26 body na druhém místě tabulky pouze se ztrátou 1 bodu na vedoucí Šlapanov ( na druhé straně na třetí Rozsochatec B máme také pouze náskok 1 bod). Nyní nás čeká zimní přestávka a v ní se projeví, jak hodně hráči touží po postupu, protože soutěž je velmi vyrovnaná a pokud se k trénování nepostaví čelem ( včetně neoblíbeného běhání ), tak to bude velmi těžké ho vybojovat. Tak si teď od fotbalu chvilku odpočineme a pak s chutí do práce. Já ještě udělám nějaké statistiky a hodnocení a pak si od psaní komentářů také odpočinu. Doufám, že do týdne bych to mohl dát dohromady, tak sledujte náš web.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář