Jdi na obsah Jdi na menu
 


Doma jsme v oslabení s Keřkovem prohráli

22. 5. 2016

K zápasu s Keřkovem, který stále ještě hraje o postup jsme nastoupili oslabeni o Pavla Rosického, Vláďu Pleskače a Tomáše Polreicha.

Od začátku zápasu se hrál oboustranně opatrný fotbal se snahou neudělat chybu. Proto defakto za půlku poločasu nebyla šance, která by stála za zaznamenání.  Zhruba ve 24. minutě jsme se dopustili chyby a 2 hráči Keřkova postupovali na naší bránu. Proti nim vyběhl mimo vápno Pavel Losenický a pokus o přehození (který by asi šel do brány) zahrál rukou. Zcela po právu dostal červenou kartu a do branky musel jít opět Radek Klement (už 3.zápas za sebou). Přesto do konce poločasu jsme udrželi bezgólový stav, i když jsme si za poločas žádnou šanci nevypracovali. Ani Keřkov si žádnou tutovku nevypracoval, bylo tam jen pár náznaků a zblokovaných střel.

Brzy po přestávce už Keřkov přesilovku využil, když se po chybě naší obrany hezky z pravé střely pod břevno trefil Šrámek. My jsme se snažili s výsledkem něco udělat, ale v 10 to nebylo nic jednoduchého. Keřkovu se tím pádem otevíraly volné prostory, naštěstí toho také nedokázal využít. Naše největší šance přišly po necelé hodině hry, když byl ve vápně faulován Luboš Sobotka a my dostali výhodu penalty. K té se postavil Martin Pátek, ale jeho nemastnou neslanou střelu bez problému zkušený brankář hostů vyrazil. U dorážky byl nejdříve Martin Šumpich, ale zblízka trefil opět jen brankáře. Do další naší šance se po přihrávce na levé křídlo dostal Martin Šumpich, ale jeho střela šla vedle. V 70. minutě jsme inkasovali podruhé, když po nedůrazu před šestnáctkou potáhl míč na její hranici kanonýr Adam Kunc a trefil se přesně k tyči. My jsme ještě v závěru mohli korigovat, ale přímý kop Luboše Sobotky vyrazil brankář hostů do Martina Pátka a od toho se míč odrazil mimo bránu. A tak jsme v této sezóně poprvé doma prohráli.

Hodnocení vedoucího mužstva: Mrzí mě, že jsme nedokázali udržet domácí sérii. Zápas bohužel ovlivnilo brzké vyloučení, těžko říct, jak by se zápas vyvíjel, kdyby Pavel Losenický rukou nezahrál, i kdyby z toho byl gól. A když k tomu připočteme absence především některých obránců, tak těch oslabení bylo až dost. A těžko říct, jak by zápas ovlivnilo, kdybychom z penalty vyrovnali. Možná by hosté znervózněli a už nedokázali odpovědět. Ale to jsou jen spekulace a ta červená prostě byla jasná. Těch absencí je celkem dost a jsem rád, že už jsme zachráněni, jinak by to byly pěkné nervy. Příští neděli hrajeme v Lípě a obávám se, že nebude lehké sestavu nějak slepit. Ale snad se k nám po několika zápasech zase přikloní štěstí, té smůly už bylo dost. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář