Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další domácí porážka, tentokrát s Pohledem

27. 10. 2013

Poznámka autora: Schválně píšu komentář až dnes (tj. v pondělí), včera jsem byl plný emocí a  asi bych nic smysluplného nestvořil. Samozřejmě ani dneska se nevyhnu subjektivnímu pohledu, tak se omlouvám Těm, kteří to viděli jinak. Můžete se mnou nesouhlasit, můžete protestovat, ale to je tak jediné, co s tím můžete dělat (citát od Járy Cimrmana).

Do utkání jsme nastoupili v silnější sestavě než minulý týden. Přesto už od úvodních minut bylo vidět, že fotbalovější mužstvo je Pohled. Po našem úvodním náznaku šance zakončené špatným centrem převzali hosté iniciativu a byli častějšími hosty na naší polovině. A dokázali si připravit i dobré šance. Pěkná křižná střela jejich útočníka se odrazila od naší levé tyče, jiný hráč hostů trefil vnějšek našeho břevna. V další šanci se zaskvěl náš brankář, který hráče hostů z bezprostřední blízkosti vychytal. Potom už ale uhodilo, když po chybě našeho pravého obránce a centru skóroval hlavou hráč hostů Fišer. My jsme si žádnou stoprocentní šanci v prvním poločase nevypracovali, za zmínku stojí jenom střela z otočky Davida Břízy a trestný kop Martina Pátka, který protáhl brankáře hostů. Těsně před přestávkou ještě dostal červenou kartu Tomáš Polreich, který rychlostně nestačil na útočníka hostů a pomohl si držením.

Zatímco v prvním poločase kralovalo na hřišti mužstvo Pohledu, od druhého poločasu se ze zápasu stalo one man show, bohužel  v hlavní roli nebyl žádný hráč ale rozhodčí. Zatímco v prvním poločase bych mu mohl vytknout pouze to, že nedal druhou žlutou obránci hostů Langpaulovi (měl tam dokonce dva zákroky, které po ní volaly), druhý poločas už se mu zcela vymknul. I v deseti hráčích jsme se snažili o vyrovnání a na rozdíl od prvního poločasu jsme si vytvořili i pár dobrých šancí. Ale v identické situaci, za kterou dal rozhodčí červenou Polreichovi, tentokrát unikajícího Radka Klementa držel stoper hostů Horáček. Z nepochopitelných důvodů to ale tentokrát byla pouze žlutá. K trestnému kopu se tentokrát postavil David Bříza, ale jeho pěknou střelu vyrazil brankář. A zanedlouho měl stejný hráč další gólovku, ale ani hlavou proti brankáři neuspěl. Potom jsme dostali další červenou kartu, když na půlce zbytečně fauloval Martin Šumpich. Můj názor je, že karta byla snad i oprávněná, ale v kontextu toho, že hostům rozhodčí dvě červené nedal, tak to bylo další hrubé ovlivnění zápasu. I v devíti jsme se snažili, ale to už proti zformované obraně hostů bylo velmi těžké. Hosté podnikali protiútoky, naštěstí několikrát dobře zasáhl Zdenda Rýdl. Přesto šli hosté do dvoubrankového vedení, když jejich hráč fauloval našeho brankáře a míč se poté dostal do naší branky. Ani tuhle situaci nechápu, jak je možné, že rozhodčí nezapíská jasný šlapák na brankáře v malém vápně, to by asi měl raději trávit volné chvíle nějakým jiným koníčkem. My jsme už dokázali pouze zkorigovat, když se po přímém kopu z poloviny hřišti pěkně trefil hlavou hráč hostů, bohužel si trochu spletl branku. Zápas skončil v hádkách a emocích a hosté si při převaze dvou hráčů vítězství bez problémů pohlídali.

A tak jsme prohráli v zápase, ve kterém si Pohled vítězství za svůj výkon hlavně v prvním poločase zasloužil. Na druhou stranu své šance nedal a způsob, jakým mu k němu rozhodčí ve druhém poločasu přispěl mě hrozně vytáčí. Potom se není možno divit, že spousta lidí má na fotbal názor, že je to jenom špína a korupce. A dokud rozhodčí nebudou pískat rovinu, tak to lepší nebude.

 Trenér Petr Veselka: "V první řadě se chci omluvit za své chování. V Pohledu jsem 15 let bydlel, s fotbalem tam začínal, tak o to víc jsem nechtěl prohrát. Pohled byl fotbalovější, vytvořil si spoustu šancí, ale neproměnil je. Myslím si, že měly být ty jejich spálené šance ve druhém poločase potrestány, protože v devíti lidech tam kluci nechali opravdu všechno a bodík by byla velká odměna. Poprvé jsem viděl své hráče zdravě naštvaný a nenechali si nic líbit. Výkon rozhodčího už hodnotit nebudu, hostům gratuluji ke třem bodům a my se už musíme soustředit na poslední zápas v Golčově Jeníkově."

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:)

(Švancara, 24. 10. 2013 12:58)

Dostanete na prdel!