Jdi na obsah Jdi na menu
 


Body v utkání s Věžnicí B zůstaly doma

19. 5. 2018

Do utkání s o záchranu bojující Věžnicí B jsme nastoupili bez Honzy Beránka a Martina Grona, nebyl přítomen ani pracovně zaneprázdněný trenér Martin Ptáčník. Věžnice se ještě určitě nevzdala šance na záchranu a i proto nastoupilo (nebo v průběhu střídalo) 6 mužů, kteří zasáhli do hry i v neděli za A tým.

Od začátku se hrál svižný fotbal, my jsme se snažili kombinovat, Věžnice zase spíš spoléhala na nakopávané míče na mladé šikovné úročníky. První velkou šanci jsme si vytvořili my, ale Martina Šumpicha vychytal výborný gólman David Drahoš. I hosté kontrovali dobrým protiútokem, ale i Jarda Přibyl vytáhnul pěkný zákrok a míč vyrazil. Do další šance se dostal Marek Pleskač, ale brankáře Věžnice nepřekonal. A ještě v prvním poločase se opět ocitl stejný hráč sám před brankářem, ale nedokázal ho překonat ani na třikrát. Když už se zdálo, že hostujícímu brankáři snad ani gól dát nedokážeme, pomohl nám hostující hráč, který srazil nenápadný centr Petra Machka z levé strany do protipohybu gólmana.

V druhém poločase se hosté snažili o vyrovnání a vytvořili si mírnou územní převahu. Ale naše obrana i brankář pracovali spolehlivě a do nějakých větších šancí je moc nepouštěli. My jsme se naopak snažili hrát na protiútoky a přidat uklidňující druhý gól. Největší šance Věžnice přišla asi tak 10 minut před koncem, ale hlavička Martina Drahoše pouze lízla břevno naší brány. Poté už hosté hru zcela otevřeli a místo vyrovnání naopak trojice našich střídajících hráčů po ose Martin Pátek, Zdeněk Benc, David Šimek přidala pojistku, když posledně jmenovaný dával do prázdné branky. Potom už jsme si vítězství zkušeně pohlídali.

Hodnocení vedoucího mužstva:​ Jsem rád za dnešní vítězství, tyto zápasy s mužstvy, které mají velkou motivaci, nejsou jednoduché. Věžnice vůbec nesehrála špatný zápas a pokud budou sestupovat  dvě mužstva, tak si myslím, že by to s tímto přístupem měla zachránit. Horší by to samozřejmě měli, pokud by sestupovali tři.  Jinak mě těší další čisté konto (z devíti jarních utkání už šesté). Za týden hrajeme doma s Lípou, tak doufám, že podáme podobně kvalitní výkon a budeme ještě o něco efektivnější v proměňování šancí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář