Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ani s Novou Vsí u Světlé jsme špatnou sérii nezlomili

4. 6. 2016

K utkání jsme nastoupili bez Vládi Pleskače a zraněného Martina Klimeše. Hosté přijeli pouze s jedním náhradníkem a hráčem z pole v brance.

Už od začátku bylo jasné, že Nová Ves přijela hrát fotbal a jejich hráči nám svou pohyblivostí a důrazem dělali velké problémy. My jsme hráli staticky a působili zakřiknutým dojmem. První dvě šance hostů ještě zlikvidoval náš brankář, ale už v šesté minutě naše obrana jen sledovala míč jdoucí napříč naším malým vápnem a útočník Nové Vsi dával do prázdné. I dál měli hosté více ze hry a my jsme se do šancí vůbec nedostávali a po 17 minutách a rohovém kopu špatně bráněný kanonýr Závorka s trochou štěstí zvyšoval na 2 : 0. I dál pokračovalo naše trápení a já i trenér jsme měli obavy z debaklu. Naštěstí nás podrželi dobře hrající Pavel Rosický na stoperu a brankář Pavel Losenický. Po 40 minutách jsme se konečně i my dočkali a po akci Petra Rakušana se s trochou štěstí a přispěním brankáře hostů trefil Martin Šumpich. Před poločasem se nám povedla ještě jedna solidní akce, ale hlavička po pěkném centru šla vedle.

Po pohovoru v kabině a vystřídání se s příchozím Zdeňkem Bencem naše hra zlepšila a druhý poločas byl myslím pro diváky víc ke koukání než první. My jsme se snažili vyrovnat, hosté zase pozorně bránili a snažili se vyrážet do rychlých protiútoků, na které mají vhodné typy hráčů. Naše největší šance přišla zhruba po hodině hry, když dobře rozehraný přímý kop našel Martina Pátka, který ale potvrdil roli smolaře posledních zápasů a jeho prudká střela šla pouze do tyče a odražený míč nedokázal v těžké pozici do sítě dostat ani Zdeněk Benc. I hosté mohli zvýšit náskok, ale po brejku a centru hlavičkoval jejich hráč těsně vedle. Rozhodnutí tak přinesla 79. minuta, když po chybě ve středu pole šli dva hráči na našeho osamoceného obránce a situaci vyřešili gólově. Poté jsme vystřídali a zanedlouho se střídající Ondra Béna po pěkné přihrávce Radka Klementa ocitl v tutové šanci, ale z malého vápna branku netrefil. V 87. minutě po rohovém kopu hlavičkou snížil Luboš Sobotka a ještě jsme se nadechli k závěrečnému náporu. V něm se do šance dral Radek Klement, ale stoper hostů mu míč na poslední chvíli ukopl. Zbytek času už si hosté zkušeně pohlídali.

Hodnocení vedoucího mužstva: Domácí prohra mě mrzí, škoda že jsme do zápasu vstoupili jako předčasní vítězové a pak se jen divili, jak dobré mužstvo přijelo. A tím jsme jim pomohli, protože když se dostali do vedení, tak se mohli soustředit na obranu a brejky. Kdybychom hráli s důrazem druhého poločasu už od začátku, tak by to měli mnohem složitější. Pozitivní je, že jsme to nevzdali a druhý poločas byl podstatně lepší. Příští týden jedeme do Dolního Města a to na jaře hraje v dobré formě a bude to nesmírně těžký zápas, Tak doufám, že tam navážeme na ten druhý poločas a ne na první.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář